KIRŞEHİR / MERKEZ - Fatımatüz Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Haz

Okulumuz öğrencileri, okul müdürümüz Volkan KÖKSAL ve öğretmenlerimiz eşliğinde Çanakkale gezisine katıldı. Öğrencilerimizin bilgi ve kültür birikimlerini, milli şuur ve tarih bilinçlerini arttırmak; şanlı geçmişimizin en büyük destanlarından birinin yazıldığı, vatan, millet ve bağımsızlık adına örnek bir mücadelenin verildiği, Çanakkale Savaşları'nın yaşandığı yerleri görmelerini sağlamak amacıyla düzenlenen ve 2 gün süren gezimizde Çanakkale´de Gelibolu Yarımadası , Kilit Bahir Köyü ve Kalesi, Mecidiye Tabyası, Seyit Onbaşı Anıtı, Çanakkale Şehitleri Anıtı, Anzak Koyu, Anafartalar, Arıburnu, Conkbayırı ve Atatürk Anıtı ziyaret edildi. Öğrencilere tarihi adeta yaşatan, onları duygulandıran bu eşsiz mekânların sonrasında gezi Troya Savaşı'nın geçtiği Antik Kent ve Truva Atı Anıtı ziyaretlerinden sonra Bursa´ya geçildi. Ertesi gün Bursa´da Tophane Parkı´nda Osman Gazi, Orhan Gazi Türbeleri ve Ulu Cami gibi birçok tarihi mekan ziyeret edildi. Bu yerlerin yanı sıra hayvanat bahçesi ve botanik bahçesi gezildi. Gezi boyunca birbirinden güzel görüntü ve anıyı biriktiren öğrenciler bu geziyle hem tarih sayfalarında anlatılan hem mitolojide yer alan olaylara tanıklık etme, bu olayların geçtiği mekanlarda dolaşarak bunları yaşama fırsatı elde etmiş oldu.

May

Okulumuz HEDEF LGS ve HEDEF YKS koordinatörleri İlimiz Din Öğretiminden sorumlu şube müdürü Yüksel YILMAZ 'ın başkanlığında gerçekleştirilen değerlendirme toplantısına katıldılar.

Toplantıda; sınavlara hazırlık çalışmaları, destekleme ve yetiştirme kursları, okul tanıtım faaliyetleri gibi konularda her koordinatör okulunda yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Yeni fikirlerin ve İmam hatip okulları arasında iş birliğinin öneminin ortaya çıktığı verimli bir toplantı gerçekleştirilmiş oldu.

Toplantı tutanağı için TIKLAYINIZ

Ara

Gençlik Spor Bakanlığı Okul Sporları faaliyetleri kapsamında düzenlenen Genç Kızlar A Basketbol İl Birinciliği Müsabakalarında okulumuz basketbol takımı il 1. si olmuştur. Öğrencilerimizi ve emeği geçen öğretmenimiz Ebru ORHAN'I  tebrik ederiz

Ara

Okulumuz ortaokul öğrencilerine yönelik Okul Psikolojik Danışmanlarımızdan Kezban ÜNLÜEL MAK tarafından Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Programı kapsamında "Teknoloji Bağımlılığı" semineri düzenlendi.

Ara

Okulumuz 10. sınıf öğrenci ve velilerine okulumuz Psikolojik Danışmanlarından Hatice Nur AR tarafından 11. sınıfta öğrencilerimizin seçebilecekleri dersler, ders seçimi yaparken dikkat edilmesi gereken noktalar, ders seçimi ve meslek seçimi arasındaki ilişki ve sınav sistemi hakkında bilgilendirme yapıldı. Ardından branş öğretmenlerimiz kendi ders içerikleri ve bu dersi seçen öğrencilerde bulunması gereken özellikler hakkında bilgi verdi.

Ara

Lise ve ortaokul öğrencilerimizi İslami İlimler Fakültesi öğrencilerinin hazırladığı "Din Öğretimi Materyal Sergisine" götürdük.. Öğrencilerimiz çok verimli ve eğlenceli zaman geçirdiler..

Ara

Okulumuz Psikolojik Danışmanı Kezban ÜNLÜEL MAK tarafından velilerimize yönelik, çocuklarına teknoloji kullanımı konusunda nasıl rehberlik edebileceklerinin anlatılldığı "Bilinçli Teknoloji Kullanımı" semineri düzenlendi.

Ara

Okulumuz öğrenci ve öğretmenleri ile 5 dakikada hatimimizi tamamladık. Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz. Rabbim kabul etsin inşallah

Ara

İHL Meslek Dersleri Öğretmeni Cebrail ÖZTAPAN rehberliğinde öğrencilerimiz arasında hadislerle afiş hazırlama yarışması yapıldı. Yarışmada dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi. Hazırlanan afişler okulumuz kolidoruna asılarak hadis sokağı oluşturuldu.